OBS! Handbok och basarreklam finns finns längst nere på sidan.

Höstbasar 16 november 2019 kl. 12.00-14.30

Bakverk, våfflor, lotteri, lyckohjul, lopptorg, presentshop och äventyrsbana! Mattlidens traditionella basar ordnas lördagen den 16.11. kl. 12.00-14.30. Caféet öppnar redan kl. 11.30. Skicka gärna basarreklamen till vänner och bekanta!

Vi rekommenderar Mobilepay som betalningsmedel, så passa på och ladda ner appen redan nu! Du kan betala överallt på basaren till Mobilepay-nummer 48489.

Alla familjer önskas hjälpa till i förberedelserna och delta i andan "Alla bakar och alla hämtar". Basaren är föräldraföreningens största inkomstkälla och vinsten går eleverna till godo.

"ALLA BAKAR & ALLA HÄMTAR" -andan

Alla familjer önskas hämta bakverk och begagnade föremål i mån av möjlighet och hjälpa till att förbereda samt genomföra basaren. Alla klasser får också en egen avdelning som de ansvarar för att den ställs i ordning, att det finns personal osv. (läs mera i handboken). Klassen är dock inte ensamma ansvariga för att skaffa det som säljs på avdelningen.

Alla bakar:

• styckade bakverk till Caféet eller
  • hela, inpackade bakveck till Mat & Bakverk avdelningen
  • baka gärna låglaktos och skriv innehållsförteckning på bakverken
  • kom ihåg att märka dina fat med namn+åk och hämta efter basaren

Alla hämtar:

• det behövs fina föremål till auktionen och trevliga lotterivinster (mängd & massa)
  • prylar som hämtas till de olika loppisarna (barnböcker, musik, spel, stortsaker och leksaker)
  • sakerna bör vara i bra skick, sådant som du skulle själv köpa

ANSVARSOMRÅDEN PER KLASS 2019 (uppdaterad 8.10.2019)

ÅRSKURS 2019         ANSVARSOMRÅDE

åk 1     1 A-D               Inget (Föräldrafest 2020) Mera info kommer efteråt

åk 2     2 A                   Hot Dog

åk 2      2 B                  Våfflor

åk 2      2 C,D              Mat & bakverk

åk 3      3 A-C              Lotteriet

åk 4      4 A-C             Café, kl 11.30-14.30

åk 5       5 A                Skrubu, skyltning & reklam (också hämtning)

åk 5       5 B                Lyckohjul, städning

åk 5        5 C               Mat & bakverk, städning

åk 6        6 B-C           Spel och aktiviteter i gymnastiksalen, städning

åk 6        6 A               Laxsoppa - lunch på cafeet

åk 7        7 A-B           Loppis: Barnböcker, music, spel, DVD

åk 7        7 C-D           Loppis: Leksaker (inte mjukisdjur)

åk 7         7 E              SPORT-loppis (skidåkning, hockey, skönskrinning, ridning, cyklar,                                         fotboll, etc.)

åk 8          8 A-E        (elevarbete) Egen försäljning som inte krockar för mycket med Basarens försäljning.

åk 9          9 A-X     Skyltning & reklam (hämting också), städpatrull på lördag

Föräldraföreningen ordnar FF Auktion (om det kommer fina presenter)

Material:

Basarhandboken 2019 (nyttig och viktig info om basaren till klassombuden) (ladda ner PDF)

Basarreklam 2019 (för distribuering i Esbo, t.ex. i daghem, butiker, hälsocentraler mm.) (ladda ner PDF)